Hei alle sammen!

Utrolig lenge siden jeg blogget sist, men som fulltidscosplayer skjer det noe rundt meg hele tiden. Så i det siste så har jeg satt meg ned og laget meg en ordentlig timeplan, som jeg nå ser at er utrolig viktig.


Nå har jo jeg en litt annerledes jobb enn de fleste. I 2014 sluttet jeg i jobben min i Juvelen Gullsmed og bestemte meg for å jobbe med cosplay på fulltid.  Jeg tenker å skrive et eget innlegg om dette og hvordan mine nærmeste reagerte på det. Det var litt av en berg å dalbane, for å si det mildt!

—————————————————————————————————————

Jeg starter som regel dagen min kl 13:00. Jeg har alltid vært et nattmenneske, og kan være oppe så lenge som klokken 04:00 om morgenen.
Dagen min begynner med at jeg sjekker sosiale medier med én hånd, og med en STOR kopp te/vanilla latte i den andre. Jeg er veldig nær følgerne mine og prøver å svare på så mye som mulig! (Må selvfølgelig alltid ha frokost, slik at jeg fungerer)
Om jeg har fått mail, går jeg igjennom disse før jeg starter på prosjektene mine, evnt bestiller varer jeg måtte trenge som f.eks. blekk, brev, cosplay materialer etc…

 

Etter alt dette føler jeg at jeg virkelig kan komme i gang med å arbeide. Jeg kan jobbe på cosplay i alt fra 4 til 12 timer om dagen, det kan variere sterkt fra dag til dag. Noen ganger går jeg helt tom for materialer til prosjektet jeg jobber på, og jeg må spille The Waiting Game med nye materialer jeg har bestilt. Norge har dessverre ikke så godt utvalg på materialer til cosplay enda, så mye må bestilles fra utlandet.  The Waiting Game er ganske farlig for både konsentrasjon og lommebok hos meg, for jeg blir rastløs og starter lett på andre, nye prosjekter. (Jeg tror jeg har rundt 4 prosjekter gående nå, haha)

 

 

Jeg har en egen liten workshop hvor jeg har alt av utstyr og verktøy tilgjengelig. Der har jeg også PCen min, med 2 skjermer slik at jeg kan se på serier på den ene og eventuelt ha referansebilder av karakteren på den andre. Jeg elsker å ha noe i bakgrunnen når jeg jobber med prosjektene mine, gjerne enten musikk eller serier. Jeg må si jeg føler meg ganske badass når jeg sitter og jobber med alle verkøyene – slipemaskinene, knivene, loddepenn osv –  som liksom følger med det å jobbe med cosplay, og som jeg har lært meg å bruke (…med kun noen få kutt og et par brannsår underveis :3). Jeg trives best med å lage svære våpen eller rustninger – generelt props. Støping og spesialeffekter er også kjempe gøy!

Etter et par timer er det middagstid og da liker jeg som regel å lage noe fra scratch, men hvis dagen er hektisk og jeg har en deadline blir det nok oftest noe hurtigmat, lol. Som sagt, hver dag som går er forskjellig fra den forrige. Plutselig er jeg i utlandet og gjester arrangementer, på folkehøgskole for å lære bort eller på premierefester for diverse kinoer.

Kino premiere på De Utrolige 2

Utover kvelden så jobber jeg vanligvis videre med prosjektet, eller poster på Patreonsiden min hvor folk kan støtte prosjektene mine. Der liker jeg å poste progressbilder og andre goodies. (Patreon har vært ganske lame i det siste og flagger de fleste kontoer for 18+ fordi det er visst farlig med kløft i cosplay. Lol, wtf is up with the world we are living in.)

En ting jeg må bli bedre på er å rydde workshop’en min for kvelden. Jeg blir sånn “plutselig” trøtt og vil bare rett i seng 😀 …også ser det litt bomba ut når jeg skal begynne å jobbe igjen.
Jeg skal virkelig bli flinkere på dette, I promise!
Er utrolig takknemlig for at jeg kan gjøre dette på fulltid!

 

Hva slags innlegg vil dere gjerne se mer av her på bloggen min?

Comments

comments