Siden 2014 har jeg vært med på å ha 2 cosplayworkshops per skoleår på Buskerud Folkehøgskole. I år holder jeg workshops igjen og jeg gleder meg alltid til å møte de nye elevene!

Dagen starter rundt 07:30 for meg på skoledager som dette. Så når jeg er vant til å legge meg 04:00 kan dette skape litt lettere problemer for søvnen og døgnrytmen min. 😀 Jeg fikk til slutt dratt meg til sengs rundt 02:00, så jeg fikk et par timer. Da jeg våknet var jeg faktisk så spent at jeg egentlig ikke merket at jeg var trøtt i det hele tatt.

Etter en fortjent tur innom Maccern for å skaffe frokost gikk turen videre til Darbu. Det er alltid en kjempefin tur å kjøre innover mot Buskerud, spesielt nå på Høsten. Jeg sitter i bilen med sommerfugler i magen for å møte hele gjengen på Creative Gaming.

Buskerud FHS har 2 linjer som jeg syntes er veldig stas – Creative Gaming og E-Sport. På Creative Gaming studerer man dataspilldesign og har 2 workshops med meg i løpet av skoleåret. E-Sport er nokså selvforklarende, men hvis du ikke kjenner til det beskrives det slik på Buskerud FHS’ nettsider: “E-sport er konkurransebaserte dataspill på høyt nivå, organisert gjennom turneringer og ligaer. Vi ønsker å gi de som brenner for e-sport og gaming sjansen til å bruke et år av livet sitt på å følge drømmene sine og se om de klarer å nå toppen.


Jeg ble møtt med mange trøtte smil fra klassen 😀 men det har jeg stor personlig forståelse for. Da jeg selv gikk på Folkehøgskole la jeg meg ikke kl 23:00, for å si det sånn.
MEN, med en gang det ble snakk om hva vi skulle gjøre den dagen ble klassen veldig engasjert. Flere startet med å snakke om propsa de hadde lyst til å lage etter Nyttår, som er kjempebra!
I den første workshoppen liker jeg at hver enkelt lager en såkalt bracer hver. Dette gjør at hver enkelt blir kjent med materialene og verktøyene.


Dette kullet er utrolige flinke! Jeg tror disse har vært de mest kompliserte bracerne til nå. 🙂 Mye lidenskap og dedikasjon!
Vi hadde en ganske lang dag på Mandagen som var hvor vi holdt på fra 09:30 til 19:30 som gjorde at vi fikk jobbet en god del!

Etter dag med å bli kjent med hvordan cosplayere jobber hørte fra flere av elevene – som altså ikke er cosplayere til vanlig – at de nå setter utrolig mye mer pris på hva cosplayere får til nå til dags, og arbeidet som går inn i det. Noen kunne faktisk tenke seg å cosplaye etter denne workshoppen, som bare er win-win! <3


Vi gikk igjennom dette i første omgang:

Lag ditt eget mønster
Foam  / EVA
Worbla
Div Verktøy
Grunning
Maling
Tips fra egne erfaringer


Jeg skal være med Buskerud FHS på Spillexpo i år! Så dere kan finne meg i standen deres Fredag og Søndag! 🙂 Er der ca 4 timer om dagen så dere må bare komme bort for å si hei!

Comments

comments